donderdag 8 november 2012

Stoofvlees



Recept voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
540 g doorregen runderlappen of sukadelappen,
200 gram ui,
2 eetl. tomatenpuree, zout en knoflookpeper, 0.5 l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 eetl. azijn, 4 theel. Delicatessesaus,

Voorbereiding:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui.


Bereiding:
  1. Braad het vlees op een panfitvel rondom aan en bestrooi met wat zout en knoflookpeper.
  2. Neem het vlees uit de pan en smoor de gesnipperde ui.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
  4. Blus af met het handwarme water en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe.
  5. Breng aan de kook en leg het vlees terug in de pan.
  6. Laat met het deksel op de pan op een zo laag mogelijk pitje circa 3 uur stoven tot het vlees gaar is.
  7. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en maak de delicatessensaus klaar door er een beetje kokend water aan toe te voegen.
  8. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en groenten naar keuze, bijvoorbeeld sperzieboontjes.
Suggestie:
* Snijd voor hachee het vlees in dobbelstenen en gebruik een extra ui (let op het gewicht, is een verplichte groente). Gebruik mosterd, sojasaus of een takje tijm als extra smaakmakers. * Goulash is hachee met een Balkan-accent. Laat met de ui blokjes paprika mee fruiten en breng op smaak met paprikapoeder in plaats van peper. Roer aan het eind van de stooftijd ook hier de delicatessensaus erdoor. * Bij het bereiden van stoofvlees is het van essentieel belang dat het garingsproces zich voltrekt in een gesloten pan, zodat de waterdamp condenseert en samen met het toegevoegde vocht in de pan gevangen blijft; op die manier wordt voorkomen dat het vlees uitdroogt.

EGA heeft een "delicatessensaus". Een heerlijke saus die uw gerecht het accent geven dat ze verdient. Vleesgerechten krijgen een rijke kruidige smaak zonder te overheersen. Deze saus is cholesterol en purinevrij. Snel klaar, er hoeft alleen kokend water worden toegevoegd.
**Mijn tip:
Bestel deze smakelijke saus bij je EGA-leidster, want hij is echt onmisbaar bij het kokkerellen.