vrijdag 23 november 2012

Warme kipsalade

Aantal personen 2
Ingrediƫnten
* 200 gram kipfilet, in blokjes
* 1 oranje paprika, in kleine reepjes
* 1 gele paprika, in kleine reepjes
* 1 kropsla, gewassen en gesneden
* 1 grote rode ui, gesneden
* 1 eetlepel gembersiroop
* 1,5 eetlepel sojasaus
* 1 teen geperste knoflook
* 3 eetlepels citroensap
* 1 eetlepel olie

Bereidingswijze Aantal personen 2
Het verhaal van de worteltjes kent iedereen. Maar dat gezond eten goed is voor de ogen, is echt geen fabel. Met dit recept uit Gezond eten voor je ogen zet je een frisse kipsalade op tafel. Lekker en ook nog eens hartstikke gezond voor je ogenVerhit de olie in de pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook, gember, sojasaus en citroensap toe en bak circa 1 minuut mee.
Schep dit samen met de ui, paprika en sla in een kom. Zorg dat de kipfilet nog warm is bij het serveren

Dit recept komt uit het boek Gezond eten voor je ogen.
pas de hoeveelheid aan naar de EGA eetwijze