vrijdag 11 januari 2013

Maaltijdsoep met gerookte forel

Ingrediënten

pas het recept aan met onze  EETWIJZER.
 

Maaltijdsoep met gerookte forel

  • 1 preien
  • 1/4 courgette
  • 100 g kruimige aardappelen
  • Olijfolie om in te roerbakken
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml water
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • 1/4 blaadje laurier
  • 100 g gerookte forelfilets
  • 0.125 bosje bieslook
  • 60 gr volkoren stokbrood
  • 1/4 teentje knoflook
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • bakpapier
  • schuimspaan
 
Bereiding:
  • Halveer de preien in de lengte en was de preien. Snijd de preien in dunne halve ringen en de courgettes in kleine blokjes.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een hoge pan en bak de preien, aardappels, kerriepoeder, peper en een snufje zout.
  • Voeg de melk, water, het bouillonblokje en laurier toe en kook de soep op laag vuur circa 10minuten.
  • Voeg de courgettes toe en gaar 2 minuten mee.
  • Voeg de forelfilets toe en laat 2-3 minuten doorwarmen. Haal de vis met een schuimspaan uit de soep en breek in grove stukken.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Verdeel de forel over de borden en schep de soep eroverheen. Strooi de bieslook over de soep.
Stokbrood uit de oven:
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd het stokbrood in grove stukken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak circa 4 minuten in de oven.
  • Pel de knoflook. Sprenkel olijfolie extra vergine over het brood en wrijf de knoflook erover.