woensdag 30 januari 2013

Paella voor twee personen

Ingrediënten: 
garnalen, mosselen, kabeljauw ( totaal 85 gram rauw gewogen) , 50 gram kipfilet (rauw gewogen), 100 gram uien,150 gram doperwten, 2 paprika’s, 2 vleestomaten, 80 gram gele rijst (rauw), knoflook, zout, peper, bruschetta kruiden en een ½ liter kipbouillon.
 Bereiding: 
Snij de uien in halve ringen en paprika in reepjes. Snij kipfilet in kleine blokjes. Snij de vleestomaten in kleine stukjes. Bak de kipfilet op de baklap met een beetje water. Haal de kip uit de pan en de baklap. Bak de uien en paprika met knoflook in de pan met vocht van de kip. Als de uien en paprika lichtbruin worden voeg je de rijst toe bak deze even licht glazig +/- 2 minuten.
 
Voeg stukjes kip, kipbouillon en vleestomaten toe met peper en zout en bruschetta kruiden naar eigen smaak. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten op een laag pitje gaar worden
(tussen door even roeren). Voeg de vis toe en laat dit ongeveer 5 minuten doorgaren.
Voeg nu de doperwten toe en laat het geheel nog 5 minuten doorgaren.
 
Serveer het geheel warm en is lekker met een heerlijke veldsla melange.