donderdag 14 november 2013

Eieren Fu yong


Ingrediënten:

¼ rode paprika, ¼ prei, 1 ei, 50 g doperwten (blik), taugé, zout, peper, 25 gr in reepjes gesneden kipfilet

(vd vleeswarenafdeling),
½ eetlepel Chinese soja saus

Bereidingswijze:
1. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes.
2. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken.
3. Laat de doperwtjes uitlekken.
4. Klop in een kom de eieren los en roer er de paprika, prei, doperwten, taugé en wat peper en zout door.
5. Doe dit alles in een kleine koekenpan en bak op een panfitvel.
6. Voeg de reepjes kipfilet toe.
7. Laat de omelet 1 minuut zachtjes bakken.
8. Sprenkel er dan de sojasaus over en laat de omelet bakken tot de eieren zijn gestold.
9. Laat de Fu yong op een schaal glijden en klap hem dubbel.

Serveer hierbij 60 gram bruinbrood.