woensdag 13 november 2013

 
 
Pompoensoep

 Ingrediënten:
• 200 g oranje pompoen geschild en in blokjes gesneden
• 400 cc (kippen) bouillon
• 1/2 bosje fijngesneden peterselie
• 75 gram gesnipperde ui...
• Wat rode paprika reepjes
• 1 winterwortel in stukjes
• 1 tl milde kerriepoeder
• 1 laurierblad
• scheutje ketjap asin
• wat juspoeder met water
• 25 gram honing
• 1 el biogarde

 Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. bak de ui enkele minuten in wat juspoeder met water. Voeg de kerriepoeder, de wortel en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten bakken. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en voeg de rode paprika reepjes toe. Laat dit enkele minuutjes meekoken. Maak op smaak met peper, ketjap asin en voeg de honing toe. Garneer met een lepeltje biogarde en verse peterselie. Vindt u de soep te dik dan kunt u deze natuurlijk met water verdunnen.
 
Foto: Pompoensoep
Ingrediënten:
• 200 g oranje pompoen geschild en in blokjes gesneden
• 400 cc (kippen) bouillon
• 1/2 bosje fijngesneden peterselie
• 75 gram gesnipperde ui
• Wat rode paprika reepjes
• 1 winterwortel in stukjes
• 1 tl milde kerriepoeder
• 1 laurierblad
• scheutje ketjap asin
• wat juspoeder met water
• 25 gram honing
• 1 el biogarde
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. bak de ui enkele minuten in wat juspoeder met water. Voeg de kerriepoeder, de wortel en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten bakken. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en voeg de rode paprika reepjes toe. Laat dit enkele minuutjes meekoken. Maak op smaak met peper, ketjap asin en voeg de honing toe.  Garneer met een lepeltje biogarde en verse peterselie. Vindt u de soep te dik dan kunt u deze natuurlijk met water verdunnen.