maandag 27 januari 2014

Heerlijk om te eten en EGA verantwoord. Wil je weten hoe je het omdraait dan kom dinsdag naar de cursus dan komt de uitleg.
 
witlof met ham en kaas schotel
 
Foto: witlof met ham en kaas schotel

Benodigdheden: 100 gram aardappel, 75 gram knolselderij, witlof, 25 gram gesnipperde gerookte ham, 15 gram pittige gerapte kaas, 15 gram boter, 15 gram bloem, 50 cc halfvolle melk, vocht van de witlof, nootmuskaat, bouillonpoeder en eventueel wat verse peper. 

Bereiding: kook de aardappels met de knolselderij gaar in tuinkruidenbouillon. Snij de witlof fijn en laat deze zachtjes smelten in een pan met deksel erop. (beetgaar)  Maak een roux van de boter en bloem, voeg melk en het kookvocht van de witlof toe tot er een gebonden saus ontstaat. (eventueel aanvullen met bouillon als de saus te dik is) Voeg dan de kaas en de ham in flinterdunne stukjes toe en schep de uitgelekte witlof erbij. Op smaak maken met nootmuskaat en verse peper. Schep de witlof in een ovenschaal en doe de puree eroverheen. Verkruimel een geroosterde boterham over de schotel en zet deze nog even onder de grill.

 Benodigdheden: 100 gram aardappel, 75 gram knolselderij, witlof, 25 gram gesnipperde gerookte ham, 15 gram pittige gerapte kaas, 15 gram boter, 15 gram bloem, 50 cc halfvolle melk, vocht van de witlof, nootmuskaat
bouillonpoeder en eventueel wat verse peper.
 
 
Bereiding: kook de aardappels met de knolselderij gaar in tuinkruidenbouillon. Snij de witlof fijn en laat deze zachtjes smelten in een pan met deksel erop. (beetgaar) Maak een roux van de boter en bloem, voeg melk en het kookvocht van de witlof toe tot er een gebonden saus ontstaat. (eventueel aanvullen met bouillon als de saus te dik is) Voeg dan de kaas en de ham in flinterdunne stukjes toe en schep de uitgelekte witlof erbij. Op smaak maken met nootmuskaat en verse peper. Schep de witlof in een ovenschaal en doe de puree eroverheen. Verkruimel een geroosterde boterham over de schotel en zet deze nog even onder de grill.