(M)EGA lekker recept
Varkenshaasje met champignonroomsaus.
Varkenshaasje met champignonroomsaus.
135 gr. Varkenshaas, ( heren 185 gr. ) champignons, 15 gram roomboter, 15 gram bloem, 50 cc melk + 100 cc bouillon, peper/knoflook kruiden (EGA), stukje fijn gesnipperd wit van een prei, scheutje ketjap en eventueel nog wat bouillonpoeder naar smaak....
Wrijf de varkenshaas in met peper en zout en bak deze op een panfit velletje (EGA) om en om bruin. Leg de deksel op de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees nog een 10 minuutjes gaar stoven. Maak een roux van (15 gr) boter (smelten) en ( 15gr) bloem. Snij de champignons in plakjes en bak deze even met wat verse knoflook bruin. Voeg aan de roux wat bouillon en melk toe en voeg daarna de kruiden toe. Laat het geheel even pruttelen. Voeg dan de champignons en de gesnipperde prei toe. Maak eventueel nog op smaak met peper/knoflook kruiden en bouillonpoeder. Snij de varkenshaas in plakjes, schep de champignonsaus eroverheen en serveer met 100 gram gekookte aardappel, sperziebonen en een salade. Eet smakelijk!
Wrijf de varkenshaas in met peper en zout en bak deze op een panfit velletje (EGA) om en om bruin. Leg de deksel op de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees nog een 10 minuutjes gaar stoven. Maak een roux van (15 gr) boter (smelten) en ( 15gr) bloem. Snij de champignons in plakjes en bak deze even met wat verse knoflook bruin. Voeg aan de roux wat bouillon en melk toe en voeg daarna de kruiden toe. Laat het geheel even pruttelen. Voeg dan de champignons en de gesnipperde prei toe. Maak eventueel nog op smaak met peper/knoflook kruiden en bouillonpoeder. Snij de varkenshaas in plakjes, schep de champignonsaus eroverheen en serveer met 100 gram gekookte aardappel, sperziebonen en een salade. Eet smakelijk!