woensdag 3 september 2014

Pasta Bellissima

135 gram kipstukjes

 (heren 185 gram)(gekruid met kruidenzout)
100 gram Tagliatelle
1/4 doosje champignons
75 gram courgettes
50 gram rode ui
Klein stukje rode paprika
3 gedroogde tomaten
4 teentjes knoflook heel fijn gehakt
theelepel sambal (oelek) (mag meer als je wilt)
10 gram rijstolie
Evt. nog knoflookpoeder
150 cc gezeefde tomaten

Kook de kipstukjes in een klein beetje water waaraan kruidenzout is toegevoegd.
Kook de tagliatelle, spoel deze als die klaar is af met warm water (dit om plakken te voorkomen.)
Snijd de champignons, ui, paprika, courgettes en de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verwarm in een wok de rijstolie en voeg de knoflook en sambal toe.
Als dit vermengd is de stukjes courgettes, paprika, champignons en de gedroogde tomaten erbij roeren en zachtjes laten smoren. Na ongeveer 10 minuten de gezeefde tomaten en rode ui toevoegen en laat dit even pruttelen.
Voor de echte knoflook liefhebbers … er mag ook nog wel knoflookpoeder bij als je wil.

Als de saus klaar is voeg dan de kipstukjes toe en eet de tagliatelle erbij.