maandag 27 oktober 2014

Rundvlees in mosterd jus. Gewichten zijn per persoon

135 gram sukade lapjes, (voor heren 185 gram) kruiden naar wens, laurierblaadje, knoflookteentje, grove mosterd, stukje gesnipperde prei, lepeltje honing, scheutje ketjap asin, vlees jus poeder (EGA juspoeder kunt u bestellen via onze webwinkel) en water.

Smeer het vlees in met de kruiden en bak het rondom bruin op het panfitvel. Maak dan water aan met de juspoeder en voeg de mosterd, honing, ketjap, laurierblaadje, knoflookteentje en de prei toe. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat.

Laat het geheel in ongeveer 2 ½ - 3 uur gaar sudderen op laag vuur.
Je kan dit recept ook voor meerdere porties tegelijk maken. Vermenigvuldig dan gewoon de hoeveelheden.
De extra porties kan je dan invriezen met een beetje jus voor een volgende keer.

Dit is lekker met rode kool en aardappelpuree.
Aardappelpuree van 100 gram aardappel, 100 gram pastinaak, mosterd, verse peper en eventueel wat kruidenzout.