vrijdag 14 november 2014

Hutspot

benodigdheden: 135 gr. runder saucijs, rauw gewogen (heren 185 gram), bouillonpoeder, 100 gr. Aardappels in blokjes, 75 gram knolselderij, 125 gr. Gesneden Ui
2 el uivlokken 300 gr. Winterwortel in blokjes, 10 gr. boter, Voor de jus: water,  EGA juspoeder , ketjap asin, honing, mosterd en 1 tl knoflook peper kruiden
bereiden: aardappels, ui, gedroogde ui, knolselderij en wortel toevoegen en gaar laten worden in water met ½ runder bouillon blokje. Als dit gaar is alles door elkaar stampen en wat kookvocht, boter, peper knoflook kruiden en 1 tl. mosterd toevoegen. Bak intussen het rundersaucijsje om en om bruin op een panfit vel en maak een jus van wat water met juspoeder, mosterd, honing en ketjap asin en voeg dit toe. Leg het deksel op de pan en laat het saucijsje op laag vuur zachtjes gaar worden. (ca. 10 minuutjes)  Laat vervolgens de jus afkoelen, haal het vet eraf, en dan kunt u wat over blijft gebruiken als jus voor over uw hutspot.