maandag 24 mei 2010

aspegers



Het seizoen is er weer van de ASPERGES.
recept ASPERGESSALADE.

• 25 gr mayonaise
• 3 eetlepels mager yoghurt
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 theelepel worchetersaus
• 200 gram gekookte in stukjes gesneden asperges
• 100 gram meloen
• 1 hard gekookt ei
• 15 gram geraspte kaas
• Peper /zout / paprika

• Maak sausje van de mayo-yoghurt-tomatenpuree-worchestersaus-zout-peper-paprikapoeder

• Snij meloen in blokjes het ei in blokjes en asperges in stukjes
doe alles in een kom.

• Doe dan het sausje erover heen en laat het een tijdje lekker koel worden in de koelkast.

• Eet hier bij lekker een stuk stokbrood van 60 gram of 2 geroosterde boterhammen.

Je hebt die dag dan je vetten gehad. Die drie eetlepels yoghurt van je melkproducten aftrekken en een ½ vrucht heb je gehad.
Het ei en de kaas zijn het beleg van je boterham.

kijk voor meer aspergesrecepten in de EGA receptenboekjes te verkrijgen bij je cursusleidster of bij EGANederland.