maandag 27 september 2010

Een lekker onbijt.


Een Lekker en verantwoord E.G.A. Ontbijt!
Benodigdheden ingrediƫnten :
250 ml halfvolle melk, 25 gram tarwe riesmeel poeder, 50 gram E.G.A. Jam, klein scheutje vanille of amandel essence en beetje zoetstof


Breng de 250 ml halfvolle melk aan de kook voeg hier onder goed roeren de 25 gram griesmeel aan toe laat het geheel , onder af en toe doorroeren, 3 minuten zachtjes doorkoken.
Na het koken neem het pannetje van het gas en voeg de essence en de zoetstof toe
Spoel een puddingvormpje om met koud water,hiermee voorkom je dat de pudding blijft kleven.
Dek de pudding in het puddingvormpje met een stukje huishoudfolie af,dan krijg je geen vel-vorming,na afkoeling zet je de pudding in de koelkast.


Verwarm vervolgens de 50 gram E.G.A. Jam 20 seconden in de magnetron en giet deze over de afgekoelde pudding .


Dit recept is ingestuurd door Marjo van Leeuwen cursus Alphen aan de Rijn