maandag 10 januari 2011

Stoofpotje met pikante pompoen 2 pers.


Ingrediënten

1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 ui
200 gram runderlap
1½ eetlepel vloeibare margarine
2 theelepels garam masala
1 laurierblad
500 gram pompoen
1 rode peper

Bereiding

1.Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
2.Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3.Snijd het vlees in repen.
4.Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
5.Bak de ui en de specerijen kort mee.
6.Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
7.Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
8.Maak de peper schoon. Verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
9.Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 30 minuten verder gaar.

even met de EGA eetwijzer aanpassen.