zondag 20 maart 2011

Chinese tomatensoep


4 personen
Ingrediënten
2 el olie
1 schaal kipdrumsticks (ca. 575 g)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1.2 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el bloem
2 tl gemberpoeder (djahé)
6 roma tomaten, ontveld
2 el zoetstof
1 el azijn
50 g mihoen (pakje 250 g)
2 bosuitjes (zakje 3 stuks), in ringetjes..

Bereiden
1. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen. 2. Verhit de tomatenpuree met 1 el water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min. Voeg met de tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout. 3. Pluk het vlees van de drumsticks. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.

pas het evenaan onze EETWIJZER.
En denk er aan dat er ook verplichte groenten in zitten.
smakelijk eten