EGA BOXMEER & MILSBEEK Je wilt gezond leven, er beter uit zien en meer zelfvertrouwen krijgen? De EGA-afslankmethode is veilig en volkomen verantwoord. Met de EGA eetwijzer leer je hoe je op een gezonde manier je eetwijze kunt aanpassen, we hebben allemaal een stok achter de deur nodig en met steun van je leidster en je medecursisten voel je die steun. Ik wil je daar graag bij helpen.
dinsdag 10 mei 2011
Recept voor courgette met Parmezaanse kaas en citroen
Courgette wordt vaak samen met andere groenten verwerkt in wok-gerechten of roerbakschotels. Toch leent courgette zich ook prima voor een losstaand bijgerecht waarbij je de courgette dus niet in de totaalmaaltijd verwerkt. Je kunt het in dat geval simpel houden en de courgette gewoon even grillen, maar onderstaand gerecht voor courgette met Parmezaanse kaas en citroen zorgt voor net even wat meer smaak…
• 900 gram courgette
• 1 theelepel olijfolie
• 1 theelepel geraspte citroenschil
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas
• ¼ theelepel verse peper
Bereidingswijze
1. Was de courgette en snijd deze fijn (bijvoorbeeld in schijven, blokjes of stengels).
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Doe de courgette en geraspte citroenschil in de pan en bak het geheel gedurende ongeveer 3 minuten totdat de courgette lichtbruin is. Schep de courgette regelmatig om.
3. Voeg tot slot de Parmezaanse kaas en peper toe. Serveer vervolgens direct.
pas het aan de eetwijzer