dinsdag 10 mei 2011

Recept voor courgette met Parmezaanse kaas en citroen


Courgette wordt vaak samen met andere groenten verwerkt in wok-gerechten of roerbakschotels. Toch leent courgette zich ook prima voor een losstaand bijgerecht waarbij je de courgette dus niet in de totaalmaaltijd verwerkt. Je kunt het in dat geval simpel houden en de courgette gewoon even grillen, maar onderstaand gerecht voor courgette met Parmezaanse kaas en citroen zorgt voor net even wat meer smaak…

• 900 gram courgette
• 1 theelepel olijfolie
• 1 theelepel geraspte citroenschil
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas
• ¼ theelepel verse peper

Bereidingswijze

1. Was de courgette en snijd deze fijn (bijvoorbeeld in schijven, blokjes of stengels).
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Doe de courgette en geraspte citroenschil in de pan en bak het geheel gedurende ongeveer 3 minuten totdat de courgette lichtbruin is. Schep de courgette regelmatig om.
3. Voeg tot slot de Parmezaanse kaas en peper toe. Serveer vervolgens direct.

pas het aan de eetwijzer