Een heerlijk recept van het Oosters buffet uit Alphen ad Rijn.
EGA TJAP TJOY van Jos en Linda
Ingrediënten voor 4 personen
540 gram kipfilet, in plakjes, 1 rode peper, in ringetjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt (naar smaak), 2 wortels, (of 1 grote) in stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes/dikke plakjes, 150 g haricots verts, 100-250 g grote (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el ketjap asin
3-4 dl kippenbouillon van tablet, 2-3 tl maïzena, 2 tl djahé of vers geraspte gember (naar smaak), 3 el fijngehakte bladselderij, 2 el sesamolie (naar smaak), Mespuntje ve-tsin, 400 g gekookte witte rijst/mihoen/bami (zelf gemaakt uiteraard) klein beetje honing (naar smaak)
Voorbereiding
Snijd kipfilet in plakjes(dit gaat eenvoudiger als je kipfilet even laat bevriezen). Snijd alle groenten in gewenste stukken. Kook witte rijst en/of bami volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bouillon van tablet maken.
Bereidingswijze
Bak de kip in 3-4 min. In grillpan/panfit vel o.i.d., Schep de kip uit de pan houdt de kip afgedekt apart.
Bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten) 2-3 min, gebruik eventueel iets kippenbouillon.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Meng sojasaus, djahé, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé en de sesamolie erdoor.
EGA TJAP TJOY van Jos en Linda
Ingrediënten voor 4 personen
540 gram kipfilet, in plakjes, 1 rode peper, in ringetjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt (naar smaak), 2 wortels, (of 1 grote) in stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes/dikke plakjes, 150 g haricots verts, 100-250 g grote (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el ketjap asin
3-4 dl kippenbouillon van tablet, 2-3 tl maïzena, 2 tl djahé of vers geraspte gember (naar smaak), 3 el fijngehakte bladselderij, 2 el sesamolie (naar smaak), Mespuntje ve-tsin, 400 g gekookte witte rijst/mihoen/bami (zelf gemaakt uiteraard) klein beetje honing (naar smaak)
Voorbereiding
Snijd kipfilet in plakjes(dit gaat eenvoudiger als je kipfilet even laat bevriezen). Snijd alle groenten in gewenste stukken. Kook witte rijst en/of bami volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bouillon van tablet maken.
Bereidingswijze
Bak de kip in 3-4 min. In grillpan/panfit vel o.i.d., Schep de kip uit de pan houdt de kip afgedekt apart.
Bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten) 2-3 min, gebruik eventueel iets kippenbouillon.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Meng sojasaus, djahé, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé en de sesamolie erdoor.