zaterdag 29 december 2012

Gelukkig Nieuwjaar

Image 251 x 401 in 116641
 
 
 
EEN  HEEL HEEL GOED EN GEZOND 2013.

vrijdag 28 december 2012

Voor alle jarigen in Januari

Voor alle jarigen in Januari
een hele fijne verjaardag gewenst

Sambalspruitjes






Ingrediënten voor 4 personen
* 500 g spruitjes,
* 3 bosuitjes, in ringen
* 1 teen knoflook, fijngesneden
* 2 el zonnebloemolie
* 1 el sambal badjak
Kook de spruitjes in ca. 8 min. in water met zout beetgaar. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sambal en de bosui toe. Giet de spruitjes af en voeg ze toe. Schep de spruitjes op hoog vuur nog 1 min. om. Lekker met gebakken kipfilet en rijst.

Doe de weerstand test





Zorgt u goed voor uzelf, of neemt u het niet zo nauw? Doe de test en kom er achter hoe groot de invloed van uw leefstijl is op uw weerstand
 
doe de test en KLIK HIER                

Fit door dagelijkse dingen


 wandelen, traplopen, bewegen

Creatief bewegen

Lichaamsbeweging in welke vorm dan ook is goed. Je hebt er zelfs niet eens heel veel extra tijd voor nodig. Probeer het dagelijkse leven zo in te delen dat je meer beweging krijgt.
Als je niet gewend bent aan beweging, begin dan langzaam en bouw het op naar een halfuurtje lichte lichaamsbeweging per dag. Denk eraan dat íets doen altijd beter is dan niets doen.


Het eerste doel
Het eerste doel is om van meer bewegen een onderdeel te maken in het dagelijkse leven. Dit is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Er zijn verschillende activiteiten die je automatisch in beweging zetten.

Start door dagelijks één van de volgende activiteiten te ondernemen:
  • Neem de trap.
  • Wandel naar je werk.
  • Parkeer een stuk verder en loop de rest.
  • Doe je boodschappen op de fiets.
  • Stap een paar haltes eerder uit de bus.
  • Loop intensiever bij het winkelen.
  • Stretch tijdens het tv kijken.
  • Werk in de tuin.
  • Speel met de (klein)kinderen.
  • Loop tijdens het telefoneren.
  • Doe een videowork-out.
  • Maak een korte wandeling tijdens de lunchpauze.
  • Ga uit en dans.
  • Rek en strek, en blijf actief tijdens het huishouden.
 Dit zijn allemaal kleine dingen die je kunt doen om meer te bewegen in het dagelijks leven. Wees creatief in het vinden van manieren om in beweging te blijven.
  Een actieve dag kan bijvoorbeeld beginnen met 10 minuten ochtendgymnastiek. Vervolgens 's middags 15 minuten fietsen en aan het eind van de middag 5 minuten wandelen naar de winkel om boodschappen te doen.
Het tweede doel
 'Fit zijn' betekent voor iedereen weer iets anders. Voor een topsporter betekent fit zijn het niveau hebben om op topniveau een wedstrijd te kunnen spelen.
Voor de meeste mensen betekent fit zijn echter dat je voldoende energie hebt om aan de eisen van de dag te kunnen voldoen. Hoe beter je je voelt, hoe actiever je kunt zijn.
Een half uurtje beweging per dag is een geweldig begin, maar onderzoek wijst uit dat het nodig is om meer te bewegen. Voor een optimale gezondheid en om overgewicht te voorkomen, adviseren wetenschappers per dag 60 minuten of meer lichaamsbeweging met lichte inspanning, of 30 minuten of langer lichaamsbeweging met zware inspanning.
 In een totaalprogramma om echt fit te blijven horen ook activiteiten die erop gericht zijn het uithoudingsvermogen, de spierkracht en de lenigheid te verbeteren. Een goed fitnessprogramma bevat de onderdelen:
  • Uithoudingsvermogen - conditionele activiteiten voor de conditie van het hart en bloedvaten.
  • Spierkracht en lichaamsbouw - weerstandstraining om voldoende kracht, spieruithoudingsvermogen en vetvrije massa te houden.
  • Lenigheid - lenigheidsoefeningen om de beweeglijkheid te ontwikkelen en te behouden.
  • Voorbeelden van lichamelijke activiteiten die erop gericht zijn uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid te verbeteren, zijn onder meer:
  • ithoudingsvermogen: spelsporten, dansen, wandelen, roeien, joggen, fietsen, wielrennen, zwemmen, aquafitness, schaatsen en cardiofitness.
  • Spierkracht: fitness, gymnastiek, roeien, traplopen, bergwandelen/klimmen, vechtsporten en technische nummers in de atletiek.
  • Lenigheid: yoga, pilates, ballet, zwemmen, gymnastiekoefeningen, taekwondo, turnen.
Beweegtips
 Tot slot nog enkele tips om op verantwoorde wijze in beweging te komen en te blijven:
  • Start rustig en bouw het geleidelijk op.
  • Voor iedereen is een geschikte bewegingsactiviteit te vinden.
  • Kies voor een activiteit die je leuk vindt en die bij je past.
  • Bespreek de bewegingskeuze eventueel met een arts.
  • Activiteiten in de natuur, zoals fietsen en wandelen, zijn ook geschikt.  
  • Haal meer uit de activiteiten door de duur, intensiteit of frequentie te verhogen.
  • Beweeg op zoveel mogelijk dagen van de week.
  • Pas het bewegen aan aan de mogelijkheden van dat moment.

zondag 23 december 2012


Fijne Feestdagen

 
fijne feestdagen

klik op het plaatje en je krijgt een heel mooi filmpje te zien.
wij wensen jullie hele mooie kerstdagen toe.
veel liefs Suzanne en Diny
 
 
 

Snacken tijdens de feestdagen

Zo kunt u toch gezond genieten

Verantwoord snacken: normaal gesproken al een hele uitdaging, maar tijdens de feestdagen des te meer. Zoek bijvoorbeeld maar eens een light-oliebol… Tips om toch te kunnen genieten van wat extra's, zonder veel aan te komen.

 


 

 

Tip 1: Hou het bij de feestdagen

De hele maand december staat in het teken van lekkernijen. Sterker nog, de pepernoten lagen in september al in de supermarkten en de oliebollenkraam stond vanaf begin november weer klaar. Beperk uzelf echt tot de feestdagen wat betreft de extraatjes en houd op de andere dagen gewoon uw normale voedingspatroon aan.

Tip 2: Vergeet niet te bewegen


De kerstdagen nodigen uit om eens lekker te ontspannen. U kunt dan op de bank allerlei oude kerstfilms bekijken, maar u kunt ook lekker de deur uitgaan.

Afhankelijk van waar u woont, kunt u een paar uurtjes door het bos struinen, een lange strandwandeling maken of een lekker stuk fietsen. Zo ontspant u, maar zorgt u tegelijk ook voor een gezonde dosis lichaamsbeweging.


Tip 3: Geen maaltijden overslaan

Wat veel mensen doen is 'calorieën sparen'. Dat wil zeggen: bij de hoofdmaaltijden minder eten, om vervolgens later wat extra's te kunnen nemen.

Als u wilt afvallen, is dit niet erg slim om te doen. Wanneer u bij de hoofdmaaltijden minder eet, krijgt u eerder honger en zijn de verleidingen van allerlei snoeperijen nog veel groter dan die altijd al zijn. Hierdoor neemt u dus toch eerder iets extra's en vaak ook meer dan gepland.


Tip 4: Doe een ander een plezier

Heeft u na de kerstdagen nog van alles over en wilt u dit liever niet zelf opeten? Denk er dan eens aan om het aan het Leger des Heils of een daklozeninstantie te geven. Zij zijn erg blij met de restjes en u bent blij met de goede daad.


Tip 5: Oliebollen en andere snacks

Oliebollen mogen natuurlijk niet ontbreken met Oud en Nieuw. Helaas druipen deze vaak van het vet. Wilt u ze gezonder hebben, dan kunt u ze het beste zelf bakken. Doe dit dan in vloeibaar vet, maar zorg er ook voor dat dit vet heet genoeg is (minimaal 180 graden). Hierdoor schroeit de oliebol snel dicht en wordt er een minimum aan vet opgenomen.

Ook kunt u ervoor kiezen de oliebollen kleiner te maken. Zo krijgt u geen grote hoeveelheden extra calorieën binnen, maar kunt u wel genieten van de traditionele Oud en Nieuw-snack. Ook appelbeignets en andere lekkernijen kunnen op deze manier worden aangepast.
Of ben nog wijzer en laat ze gewoon staan dan ben je veel beter bezig.
En ook nog EGA verantwoord bezig

Blijf in beweging tijdens de feestdagen

En voorkom afvalstress in januari

 
Tijdens de feestdagen zoeken de meesten van ons de gezelligheid op. Lekker binnen zitten, kaarsjes aan, film kijken of spelletje doen en natuurlijk vooral ook lekker eten. Niet zo gek ook dat we tijdens de kerstperiode nog wel eens een paar kilo's aankomen. Zonde. En onnodig. In beweging blijven, maakt al een groot verschil.


Een actiever tintje geven aan de feestdagen is helemaal niet zo lastig en kan zelfs ontzettend leuk zijn. Houdt u van spelletjes? Regel dan een Wii of ander soort spelcomputer waar u beweegspellen mee kunt doen. Dans, ski, tennis. Bent u met veel? Zet dan een competitie op met verschillende onderdelen over de dag verspreid. Zo komt u ongemerkt toch aan uw beweging.

Iets minder actief misschien, maar ook leuk: ga sjoelen of bowlen. Een bowling baan moet u wel op tijd reserveren.

Wandelen


Ver uit het populairst tijdens de kerstdagen is de wandeling. Als het meezit lekker stampen door de sneeuw, genieten van een prachtig winters landschap. Of even uitwaaien op het strand of hollen door het bos. Ook uw visite kunt u lekker mee naar buiten nemen, des te fijner is het om na afloop weer op te warmen met iets lekkers.

Ook 's avonds na het eten kan het heerlijk zijn om nog even te lopen. U verbrandt even flink wat energie en raakt dat eventuele volle gevoel kwijt. Daarbij is het 's avonds ook leuk om gewoon door de straten te wandelen. Veel huizen zijn versierd en de straten zijn mooi verlicht. Zorgt voor een extra groot kerstgevoel!

Wintersporten


Het is een beetje afhankelijk van het weer, maar met een beetje geluk kunt u sleeën of langlaufen. Schaatsen kan altijd. Het liefste natuurlijk op natuurijs, maar u kunt ook een bezoekje brengen aan een ijsbaan. Tijdens het schaatsen gebruikt u heel veel spieren.

Lekker sporten


Ook voor de iets fanatiekere sporters zijn er allerlei mogelijkheden. Een rondje hardlopen na het ontbijt is natuurlijk een fijn begin van de dag. Een korte fitness work-out in uw eigen huis is ook goed in te passen in het drukke kerstschema. Steeds meer sportscholen zijn tijdens de feestdagen ook (beperkt) open.

Daarbij worden er op allerlei plekken speciale kerst work-outs georganiseerd. Bootcamp, hardlopen, wandelen, spelletjes. Voor ieder wat wils. Kijk dus vooral wat er bij u in de buurt te doen is.

Dansen


Wilt u de kerstdagen in stijl afsluiten? Dans. Zet een muziekje aan en waag een pasje in de huiskamer of bezoek een gelegenheid. Met een uurtje verbrandt u minimaal 300 calorieën.

zondag 16 december 2012

appelflapje

Je hebt nodig:

 
15 gram bloem, ca. 1 el. melk, paar druppeltjes zoetstof, 1 eiwit, paar druppels amandel essence, ½ appel in plakjes, 12,5 gram rozijnen, 1 el. honing en speculaaskruiden.
Maak een beslag van de bloem, melk, eiwit, essence, en een paar druppeltjes zoetstof. Bak het beslag in een klein tefal pannetje om en om bruin. Beleg daarna de helft van het flensje met plakjes appel en strooi de rozijnen eroverheen. Vermeng de lepel honing met wat speculaaskruiden en schenk dit over de appel. Klap het flensje dubbel en leg het deksel op de pan. Zet de warmtebron laag en laat nog een paar minuutjes doorwarmen tot de appel zacht is.
Eet smakelijk!!

Kerstdiner voor 2 personen

 



Mosterdsoep:
12,5 gram boter, 15 gram bloem  roux maken, aanvullen met bouillon en 100 cc melk, mosterd, lepel honing, peper, kerriepoeder en kruidenzout. Toevoegen 20 gram gesnipperde bosui en wat bieslook.

Hertenbiefstuk met champignonsaus:
2x 135 gram rauw gewogen hertenbiefstuk, bakken op panfit velletje (zonder zout en kruiden)
Oesterzwammen, kastanjechampignons en gewone witte champignons in stukken snijden, bakken op panfit met
110 gram gesneden ui, peper, roos en marie kruiden, knoflook en kruidenzout.
50cc bouillon, juspoeder en de champignonmix toevoegen. Als laatste 25 gram Bulgaarse yoghurt erdoorheen roeren. Evt. nog wat verse peper en bieslook toevoegen.

Hertenbiefstuk op een bord, saus eroverheen en 100 gram krielaardappeltjes (pp)met paprikapoeder gebakken in een Tefalpan of in de oven.

Salade van veldsla en ijsbergsla, tomaat, komkommer, sterrenkers, 25 gram mayonaise, 25 gram Bulgaarse yoghurt, salade kruiden, verse bieslook en eventueel wat kruidenzout.

Broccoli gekookt in de bouillon met foelie en knoflook.

Dessert: EGA Coupe
IJs maken van Bulgaarse yoghurt en honing. Verdeel het ijs over twee coupes. Verwarm 50 gram aardbeienjam even in de magnetron en schenk het over het ijs..
koffie of thee na

EGA wenst u prettige feestdagen en een gezond en slank 2013 toe!!



Wij Wensen Jullie allemaal een hele mooie kerstmis.
Knuffel Suzanne en Diny
EGA Nederland.

Prettige Feestdagen


donderdag 6 december 2012

Schrijf in het GASTENBOEK





schrijf jou kerstwens of kerstmenu
in het gastenboek 
en het komt op de site te staan.
Tenminste als je dat leuk vind.

Groetjes

De 10 gezondste wintergroenten

wintergroenten, aardperen, bloemkool, boerenkool, koolraap, pastinaken, prei, rode kool, schorseneer, spruitjes, wortelpeterselie

 

Van aardperen tot wortelpeterselie

Trek in kool, knollen en co.? Misschien moet je naar sommige van onderstaande groenten even zoeken. Maar het is zeker de moeite waard, want ze bevatten veel goeds!




Aardperen
Aardperen bevatten veel vitamines, mineralen en voedingsvezels, maar nauwelijks kilocalorieën (31 kcal per 100 gram). Aardperen bevorderen de calciumopname door de botten en beschermen zo tegen osteoporose.

Bloemkool

De kleine bloemkoolroosjes zijn rijk aan vitamine C en calcium. De mosterdolieverbindingen, die voor de scherpe smaak zorgen, reduceren het kankerrisico.

Boerenkool

Boerenkool is - met vitamine C en E, bètacaroteen, ijzer en calcium - de gezondste wintergroente. Bovendien zit het vol met vezels.

Koolraap

De koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium. 100 gram koolraap bevat slechts 0,2 gram vet en 22 kilocalorieën.

Pastinaken

Pastinaken zitten vol met ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C en B. Etherische oliën verlichten maag- en darmklachten.

Prei

Prei bevat provitamine A, vitamine B1, B2, C en E, kalium, natrium en fosfor. Zwavelverbindingen remmen infecties. Prei bevordert de nieractiviteit en voorkomt nierstenen.

Rode kool

De anthocyanen (paarsrode kleurstoffen) in rode kool hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Rode kool bevat rauw meer vitamines dan gekookt. Ook zit er volop ijzer in.

Schorseneer

In schorseneer zit kalium, magnesium, calcium, fosfor en ijzer. Deze groente heeft een ontspannende werking en bevordert de nachtrust.

Spruitjes

Spruitjes bevatten twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen. Verder ook B-vitamines en mineralen.

Wortelpeterselie

Wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C. Versterkt het immuunsysteem en voorkomt een vitamine C tekort.

maandag 3 december 2012

Ana­nas-wor­tel-gem­ber­sap 4 pp

Ananas-wortel-gembersap
Ingrediënten
1 ananas     
3 winterpenen (zak 1 kg)     
2 cm verse gember (zakje 150 g)     
sapcentrifuge

Bereiden
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet de vrucht rechtop op de snijplank en snijd rondom met een scherp mes de schil eraf. Snijd de ananas in de lengte doormidden en snijd elke helft in 4 of 5 parten, zodat ze door de opening van de sapcentrifuge kunnen. Halveer de penen in de lengte. Doe de gember in de sapcentrifuge, gevolgd door de peen en ananas. Vang het sap op en verdeel over 4 grote glazen. Serveer direct.

Ap­pel-kom­kom­mer-bleek­sel­de­r­ij­sap 4 pp

Ingrediënten
     750 g friszoete appels (bijv. elstar), schoongeboend     
1 komkommer     
3 stengels bleekselderij, gewassen    
sapcentrifuge
 
 Bereiden
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller. Doe de komkommer en bleekselderij in de sapcentrifuge, gevolgd door de appel. Vang het sap op en verdeel over 4 grote glazen. Serveer direct.
Wel even aan de EETWIJZER aanpassen.

zaterdag 1 december 2012

Slank gourmetten met de feestdagen



Kies voor slanke soorten vlees, zoals bijvoorbeeld biefstuk, tartaar, varkenshaas of kipfilet. Vette soorten mogen ook best een keer, maar neem hier dan één stukje van.

Probeer ook eens vis. Alle soorten vis zijn goed, al zijn sommige wat vetter. Witte vis is mager, vissoorten zoals zalm, tonijn en makreel zijn vet.



Groenten
Ook groenten zijn erg lekker bij het gourmetten. Vooral champignons, ui en paprika zijn aanraders, omdat deze niet eerst hoeven te worden gekookt. In plaats van groenten meebakken, kun je ook kiezen voor een lekkere salade die je erbij serveert.

Pas op met stokbrood met kruidenboter. Beperk je tot een paar sneetjes met een dun laagje kruidenboter. Je kunt ook zelf kruidenboter maken van margarine waar je verse kruiden en een teentje knoflook doorheen doet. Dat is een stuk gezonder dan die vette kant-en-klare kruidenboter.
Wil je tijdens de feestdagen op je lijn letten, maar wel lekker gourmetten? Lees de volgende tips en je hoeft in januari niet op dieet.


Pas op met sauzen!
Kies voor rode sauzen of yogonaise. Knoflooksaus en andere witte sauzen bevatten vaak veel kilocalorieën.



kijk goed even in je EETWIJZER zo kun je heel wat lekkere dingen bij je gourmetten doen.

Praktische feestdagen tips


Tijdens de feestdagen wil je graag lekker eten maar ook genieten zonder schuldgevoel.
En je wilt zeker geen kilo’s erbij die er in januari toch weer af moeten.
Zonde van alle energie ! Hieronder volgen enkele praktische tips om de feestdagen zonder
schade door te komen.
- Bedenk ruim van te voren al wat je wilt gaan eten met kerst. Zo heb je de tijd om er over na te denken en geschikte slanke recepten te zoeken. Via internet of in allerlei bladen kun je rond kerst leuke recepten vinden die aangepast kunnen worden naar het EGA programma. De meest ideale manier om de kerst goed door te komen. Op het menu staat een heerlijke kerstdag beschreven en de moeite waard om hier aandacht aan te besteden Doe je inkopen ook zoveel mogelijk van tevoren en met een goed boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je straks allerlei dingen niet kunt krijgen en voor het blok staat om calorierijkere alternatieven te moeten kopen.
- Pas recepten aan om ze EGA proef te maken.
- Hou de keuzes beperkt tijdens de maaltijden. Hoe meer je neerzet, hoe meer je meestal ook
eet !
- Probeer een normaal eetritme aan te houden. Verdeel het eten goed over de dag en eet volwaardig. Laat groenten, fruit en zuivel die dagen niet weg.
- Let op de hoeveelheid drinken tijdens de feestdagen. Vaak schiet dat erbij in. Probeer gewoon 2 liter vocht te gebruiken en dan bedoelen we geen wijn !
- Maak bewuste keuzes tijdens de kerstdagen en met Oud en Nieuw.
- Ga vooral lekker bewegen. Veel activiteiten stoppen tussen kerst en oud en nieuw maar het bos is altijd open ! Ga ook tijdens de kerstdagen lekker naar buiten voor een flinke wandeling als dat kan. Je verbruikt meer energie en in de tijd dat je wandelt eet je niet !
Tips voor als u gaat steengrillen of gourmetten :
- Kies magere vlees- en vissoorten en koop redelijk afgepaste hoeveelheden. Vaak koop je teveel en dan blijf je toch eten.
- Pas op met stokbrood want daar blijf je vaak van eten.
- Maak ruim gebruik van groenten. Om mee te bakken (ui, champignons, paprika, courgette, ) of om tussendoor van te ‘snoepen’ (komkommer, cherrytomaatjes, wortel, amsterdamse ui, augurk).
- Gebruik geen olie of boter. Neem een goede anti-aanbakpan, of knip een panfitvelletje in de vorm van je gourmet pannetje. Het is vaak een gewoonte om er elke keer boter bij te doen terwijl het helemaal niet nodig is !
- Neem i.p.v. frites of aardappelsalade voorgekookte aardappelschijfjes en bak die mee.
- Fruit smaakt ook prima bij gourmet of steengrill. Je kun het meebakken (ananas, perzik), tussendoor eten (schijf meloen of mango) of als fruitsalade.
- maak sausjes van de 25 gram mayonaise met yoghurt en kruiden of mayonaise, yoghurt, tomaten puree en kruiden.
Veel succes!

Zo veel calorieën zit er in sinterklaassnoepgoed

 sinterklaas, calorieën, kruidnoten, afvallen
Pepernoten, taaitaai en chocoladeletters
Het is weer die tijd van het jaar, en Sinterklaas heeft een hoop lekkers meegenomen. Zakken vol chocoladeletters, pepernoten, taaitaai, marsepein en speculaas. Maar hoe snoep je met mate? En hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in al dat snoepgoed?   Het is goed om je van tevoren te bedenken wat je wilt eten. Daar kan je al op letten tijdens het boodschappen doen. Koop niet te veel en koop een of twee verschillende soorten snoep. Ongemerkt snoep je meer als er veel schaaltjes met verschillende soorten op tafel staan. Serveer het snoepgoed ook in kleine bakjes. Daarnaast is de ene traktaties wat minder ongezond dan andere.

Verstandige keuze

Taaitaai en echte ouderwetse pepernoten (die grote hoekige) zijn luchtig, bevatten relatief weinig calorieën en bovendien geen verzadigd vet. Voor schuimpjes geldt hetzelfde. Een verstandigere keuze dus. Maar bakjes met mandarijnpartjes, wortels en stukjes oranje paprika zijn natuurlijk het gezondst.


Kleine porties

Gezond kunnen we van gevulde speculaas, banketstaaf of (chocolade)kruidnoten niet zeggen. Daarin zit relatief veel vet, waarvan een groot deel verzadigd. Chocoladeletters (melk en puur) staan aan kop: elke 100 gram bestaat uit een vijfde verzadigd vet. Chocoladekruidnoten pakken de tweede plaats. Ze bevatten zo’n 15% verzadigd vet per 100 gram. Houd de porties dus klein.






Product

Kcal

Totaal vet

Verzadigd vet

stukje taaitaai 62 0 0
handje pepernoten 31 0 0
een schuimpje 19 0 0
handje kruidnoten 48 2 1
tien chocoladekruidnoten 101 5 3
speculaasje 48 2 1
stukje marsepein 108 4 0
blokje gevulde speculaas 144 8 2
stukje banketletter 113 6 2
klein reepje pure chocolade 135 8 5

Gegrilde kipfilet met komkommersalsa

Ingrediënten:4 enkele kipfilets
1 komkommer
2 sinaasappels
1 rode peper
paar takjes
 
Hoofdgerecht – 4 personen – ca 25 minuten
Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout. Grill de kip onder een hete grill of in een grillpan in 20 minuten gaar en bruin. Schil de komkommer en rasp grof. Boen de sinaasappels schoon en rasp wat van de schil af. Pers een sinaasappel uit. Snijd de peper klein. Was de koriander en snijd het kruid klein. Roer wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de peper en de koriander door de komkommer. Serveer met bijvoorbeeld aardappelrosti’s en bloemkool.